Kudłaty z Wejherowa
-
Re: Kudłaty z Wejherowa
Hania twarda jesteś , jeszcze się opierasz urokowi Kudłatego a są jakies zapytania o niego? Masz wieści od kierowniczki schroniska?
Dotej pory byli jedni chetni.Jedno dziecko 9 letnie drugie podobno male.Spotkalam ich nawet,bo wczoraj mijalisy się na spacerku.Spacerowali z pieskem ON-podobnym.Nie zdecydowali sie na Kudlatego,bo dluga siersc,a ich poprzedni pies mial jakąs chorobe skory, z ktora sobie nie poradzili.Widzialam tych ludzi juz drugi czy trzeci raz w schronisku.Fajni.ON-podobny dzis u nich zamieszka.Widac Kudlaty musi poczekac na swojego czlowieka.
Jaka "twarda "jestem,to wiecie ...
Na razie mam plan oswajania psa ze wszystkim co się da ,a do spacerow z trzema psami juz sie przyzwyczailam.Za tydzien pewne zaczniemy jezdzic samochodem...Ktos kiedys doceni tego "swiatowego psa".Jesli ktos szuka radosnego przyjaciela,grzecznego, kochanego,to Kudlaty taki wlasnie jest.Jest lubiany przez wszystkich pracownikow schroniska ,bo Jego nie da sie nie lubić.Szybko sie uczy,szybko oswaja sie z nowymi sytuacjami ...a od siebie dodam ,że nic nie daje tyle radosci jak pokazanie przyjacielowi wlasnie tego nowego,pokazanie Mu ,ze nowe moze byc fajne.Bo,ze fajnie byc razem,to Kudlaty juz wie
Jaka "twarda "jestem,to wiecie ...
Na razie mam plan oswajania psa ze wszystkim co się da ,a do spacerow z trzema psami juz sie przyzwyczailam.Za tydzien pewne zaczniemy jezdzic samochodem...Ktos kiedys doceni tego "swiatowego psa".Jesli ktos szuka radosnego przyjaciela,grzecznego, kochanego,to Kudlaty taki wlasnie jest.Jest lubiany przez wszystkich pracownikow schroniska ,bo Jego nie da sie nie lubić.Szybko sie uczy,szybko oswaja sie z nowymi sytuacjami ...a od siebie dodam ,że nic nie daje tyle radosci jak pokazanie przyjacielowi wlasnie tego nowego,pokazanie Mu ,ze nowe moze byc fajne.Bo,ze fajnie byc razem,to Kudlaty juz wie
Hania podziwiam I to co robisz dla Kudłatego i fakt,że faktycznie jeszcze się nie złamalaś Szacun!!
Popieram!Tonia pisze:Ależ piękny ten Kudłaty!!! <3 Może nadamy mu jakieś ładniejsze imię?
A ja uwazam,ze nie ma Mu co macić w glowie ,bo reaguje na "Kudlatego".Je tego imienia uzywam jak chcę zwrocic Jego uwagę ,zawolac gdy zaczyna ciagnac na smyczy itd.A tak mowie do Niego "Kudlaś"i to jest już zapowiedzia miziania ,glaskania..kochany jest
wczorajsze nowinki :
Kudlaty-szwy po kastracji dzisiaj zdjęte,wszystko Ok,nawet nie mruknął.Spacer zaliczony.Psa konie nie interesują,krowy tez nie,kon z dżokejem na grzbiecie-juz bardziej,ale Kudlaty grzeczny jest,jak "idziemy' ,to idziemy.Jestesmy na etapie fascynacji zabami i jaszczurkami.Musielismy dzisiaj ustalac ,ze jednak idziemy ,a nie czekamy na jaszczurke ,ktora gdzies zwiala.Pies mi sie rozplaszczyl na polnej drodze i merdajac ogonem chcial na gada czekac
wczorajsze nowinki :
Kudlaty-szwy po kastracji dzisiaj zdjęte,wszystko Ok,nawet nie mruknął.Spacer zaliczony.Psa konie nie interesują,krowy tez nie,kon z dżokejem na grzbiecie-juz bardziej,ale Kudlaty grzeczny jest,jak "idziemy' ,to idziemy.Jestesmy na etapie fascynacji zabami i jaszczurkami.Musielismy dzisiaj ustalac ,ze jednak idziemy ,a nie czekamy na jaszczurke ,ktora gdzies zwiala.Pies mi sie rozplaszczyl na polnej drodze i merdajac ogonem chcial na gada czekac
CZekał, az koleżanka jaszczurka się podłaczy pod spacer nad rzekę
Oj, Haniu; widze to kolorowo
Bylismy na spacerze.krowa z bliska ,to dopiero stwor;-)Nie to samo co krowa na choryzoncie.Kudlaty byl mniej zainteresowany zaprzyjaznianiem niż krowa;-)Ale wspieralismy się ;-)a jak sie okazalo,że mozna sie za mnie schowac ,to już bylo Ok.Najwazniejsze,ze nie pozwolilismy sobie na odwrot i ucieczkę Tacy mocni jestesmy
-
z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wpadków koniecznie Hania porób zdjęcia Kudłatego po wizycie w spa.